KiinteistöVELI BLOG

Kiinteistöalan digitalisoituminen jatkuu

Kun KiinteistöVELI vuonna 2012 lanseerattiin, olivat huoltoyhtiöt vielä varsin alussa toimintansa digitalisoinnin osalta. Vastaan tuli erilaisia tapoja hoitaa keikkoja – osa luotti paperivihkoon, toiset paperitulosteisiin ja jotkut pienemmät toimijat ihan vain omaan muistiin. Alkuaikoina kun tiedustelimme huoltoyhtiöiden toiminnanohjausjärjestelmän tilaa, saimme joskus kuulla, että he eivät tarvitse nyt uutta kirjanpito-ohjelmistoa. Siihen aikaan ei vielä ymmärretty, että työkeikkojakin voisi hoitaa näppärämmin ja varmemmin.

Näin viiden vuoden jälkeen, vuoden 2017 joulukuussa voidaan todeta, että digitalisaatio on tullut myös huoltoyhtiöille tutuksi ja hyvä niin. Nyt työkalumme tunnetaan ja sille osataan antaa arvoa. Suurimpia haasteita koko alalla on edelleen lukuisten toimijoiden määrä ja vaihtelevat käytännöt. Taloyhtiösektorilla arkitoimijoita voisi sanoa olevan kolme:

  • taloyhtiön hallitus
  • isännöitsijä
  • kiinteistöhuoltoyritys

Riippuu paljon taloyhtiöstä, isännöitsijästä ja myös kiinteistöhuoltoyrityksestä, että millainen työnjako näiden kolmen välillä on. KiinteistöVELI lanseerattiin nimenomaan huoltoyhtiöille sitä varten, että he voivat huoltaa kohteitaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta myös ylläpitää asukasluettelot ja toimia aktiivisina talonmiehinä taloissa. Joskus isännöitsijä haluaa jonkin oman järjestelmän käyttöön, joskus pyyntö tulee taloyhtiöltä.

Meidän tavoitteenamme on tarjota paras mahdollinen käyttökokemus sille, joka taloyhtiötä koskevan huoltodatan tuottaa: kiinteistöhuoltoyhtiölle. Kun ohjelmisto on nopea ja helppo, sitä käyttää mielellään, joka puolestaan lisää datan määrää ja täten tuo lisäarvoa kaikille kolmelle toimijalle.

Ymmärrämme kuitenkin sen, että työkalu kiinteistöhuoltoyhtiölle ei välttämättä palvele isännöitsijää tai taloyhtiön hallitusta suoraan – siksi olemme valmiita yhteistyöhön. Haluamme rakentaa rajapintoja muihin järjestelmiin ja mahdollistaa tiedon vapaan liikkumisen. Tästä oivallisena esimerkkinä on yhteistyömme Taloyhtiö.infon kanssa.

Suomi täyttää 100 vuotta ja sen kunniaksi; jaetaan tietoa ja parannetaan koko toimialaa, ei kyhnötetä yksin omissa poteroissamme.

Yleinen · Ei kommentteja

Tietosuoja-asetus GDPR ja kiinteistöhuolto arrow-right
Seuraava kirjoitus

arrow-left Nauti kuin viimeistä kesäpäivää
Edellinen kirjoitus