KiinteistöVELI BLOG

Lumenauraus edelleen vähäistä Etelä-Suomessa

Ennustimme aiemmassa blogikirjoituksessamme, että Etelä-Suomikin täyttyisi lumesta tammikuun loppuun mennessä. Tammikuu oli ja meni, mutta Etelä-Suomi on edelleen musta.

Kirjoitushetkellä näyttää vahvasti siltä, että tilanne ei tule myöskään korjaantumaan ainakaan helmikuussa. Vähäluminen ja leuto talvi vaikuttaa moneen seikkaan, kuten taloyhtiöiden energiankäyttöön, mutta myös lumenauraukseen ja liukkaudentorjuntaan. Ne ovat tyypillisesti kiinteistöhuollon tehtäviä.

Lumi on kiinteistöhuollolle hankala pala, koska sitä tulee usein kerralla paljon ja se vaatii välittömiä toimenpiteitä. Siinä missä ruoho kasvaa kohtalaisen tasaisesti ja sen hoitoajankohdan voi valita suhteellisen vapaasti, lumenauraus pitäisi yrittää hoitaa monessa kohteessa niin, että asukkaat pääsisivät lähtemään mahdollisimman vaivatta aamulla kukin menoihinsa.

On sanomattakin selvää, että kalusto ei voi olla samaan aikaan useassa paikassa, vaikka tilanne sitä vaatisikin. Tätä varten hyvin organisoiduilla huoltoyhtiöillä työ alkaa jo aikaisin aamuyöstä ja se pyritään järjestämään fiksusti niin, että mahdollisimman moneen paikkaan ehditään mahdollisimman sopivaan aikaan.

Aikaiset aamuheräämiset ja pitkät lumenaurauksesta täyttyvät päivät ovat tänä kautena olleet Etelä-Suomessa vähissä. Pohjois-Suomessa sen sijaan lunta on paikoin ollut normaalia enemmän.

Kun lumenauraukselta jää aikaa, kannattaa pohtia oman toimintansa kehittämistä. Kirjoitimme asiasta artikkelin reilu vuosi sitten ja voit lukaista sen täältä.

Etelä-Suomessa toimivia kiinteistöhuoltoyrityksiä kannustamme nyt kokeilemaan KiinteistöVELIä. Tarjoamme ennen 15.3.2020 tulleille tilauksille -20% alennuksen koodilla ”blogi2020”.

Pohjois-Suomen suurten lumimassojen kanssa kamppaileville toivotamme voimavaroja ja jaksamista! Tarjous on voimassa teillekin 🙂

Yleinen · Ei kommentteja

Sähköinen huoltokirja taloyhtiölle suoraan arrow-right
Seuraava kirjoitus

arrow-left Uusi vuosi 2020
Edellinen kirjoitus