KiinteistöVELI BLOG

Pahvinkeräyksen tyhjennys

Kuvalähde: pixabay.com
Lähde: https://pixabay.com/en/earth-globe-eco-recycle-arrows-158805/

On hienoa että kestävä kehitys on otettu huomioon taloyhtiöissäkin eri kierrätyslaatikoiden muodossa. Lainsäädäntö pakottaa suuret taloyhtiöt järjestämään jätehuollon laajemmin, mutta kaikista taloyhtiöistä yleisimpiä lajittelumahdollisuuksia lienevät kartongin- ja paperinkeräyslaatikot. Vielä kierrätysmahdollisuuden olemassaoloa hienompaa on se että ihmiset käyttävät niitä oikein eivätkä lajittelulaatikot ole vain koristeena.

Kun laatikoita käytetään, ne luonnollisesti saavat sisältöä ja täyttyvät, eikä niihin enään mahdu enään kierrätysmateriaalia. Tämän ei pitäisi olla sen kummempi ongelma kun tyhjennys vain pelittää. Mitä tehdä, jos pahvin keräyksestä nouseva kartonki nousee kuin baabelin torni ja yltää melkein roskakatoksen kattoon asti? Tietenkin hyvä nyrkkisääntö etenkin pahvinkeräyksessä on se, että kaikki laatikot taitellaan mahdollisimman pieneksi. Jos tilanne on jatkuva ja laatikot täyttyvät liikaa pitkän aikaa, on syytä harkita tyhjennysvälin tihennystä tai uusien laatikoiden hankkimista.

Huoltoyhtiö vastaa yleensä roskakatoksen kunnosta, mutta astioista ja niiden tyhjentämisestä vastaa jätehuolto. Vaikka voisi luulla kiinteistöhuollon vastaavan jäteastioiden tyhjentämisestä, kyseessä on kuitenkin aivan eri yhtiö. Silloin huoltomiehen tai -naisen tehtäväksi jää vain selittää tilanne sellaisena kuin se on. Huoltoyhtiö kumminkin tarkkailee kiinteistöä yleisesti ja jos siellä havaitaan keräyslaatikoiden täyttyvän liikaa, voi huoltoyhtiö välittää tiedon eteenpäin isännöitsijälle.

Oven avaus arrow-right
Seuraava kirjoitus

arrow-left Miten kiinteistöhuolto hallitsee asukastietoja?
Edellinen kirjoitus