KiinteistöVELI BLOG

Oven avaus

Avainten hukkumisesta tai unohtamisesta aiheutunut oven taakse jääminen – lieneekö mukavampaa tunnetta olemassakaan? Onneksi useimmiten rappukäytävän ulko-ovesta löytyy kiinteistöhuollon päivystysnumero, johon voipi soitella ja pyytää apua hankalaan ongelmaan. Valitettavaa kyllä ne ovet eivät tuosta noin vain aukene sormia napsauttamalla (ellei satu asumaan älykodissa mutta silloinkin avautuminen vaatii oman peukalonjäljen), vaan paikalle pitää hälyttää huoltomies, joka voi suurmahdin omaavalla yleisavaimellaan pelastaa asukkaan. With great power comes great responsibility.

Mutta niin kuin useimmat asiat tässä maailmassa, myös tämä lysti maksaa. Usein ovenavaus on yöaikaan kalliimpaa kuin päiväsaikaan. Ongelmia saatetaan kohdata, mikäli puhelinkin on kadonnut, mutta varsinaisen esteen voi muodostaa henkilöllisyystodistuksen puute. Jos huoltoyhtiö ei voi varmistaa, kuka henkilö on asuntoon tulossa sisälle, on riskialtista avata ovea tuntemattomalle. Jos huoltoyhtiö pystyy tarkistamaan asunnon tiedot jostain järjestelmästä, voidaan henkilöllisyyttä pyrkiä varmentamaan tarkentavilla kysymyksillä kuten asukkaan syntymäajalla, kaikilla etunimillä ja asunnon mahdollisilla muilla asukkailla.

Mikäli asuntoon ei silti päästä, ei pitäisi alkaa huoltohenkilöä syyllistämään. Kuka unohtikaan avaimet siihen eteisen lipaston päälle? Tämä seikka tulisi muistaa ennen kuin aletaan laukoa totuuksia huoltohenkilön saapumisajasta. Todennäköisesti tilanne on epämieluisa kummallekin, etenkin jos tämä ovenavauskeikka on tullut keskellä yötä. Asukkaan olisi hyvä muistaa, että huoltoyhtiö pyrkii paikalle niin pian kuin mahdollista ja aina on parempi päästä sisään jossain vaiheessa kuin viettää koko yö rappukäytävässä tai peräti pihalla.

Mutta oli miten oli, muistakaa pitää ne avaimet mukana ja tallessa etenkin näinä tapahtumarikkaina kesäöinä! Nauttikaa kesästä ja muistakaa hätätilanteissa kiittää huoltoyhtiön tarjoamaa auttavaa kättä 🙂

Saunavuorolista arrow-right
Seuraava kirjoitus

arrow-left Pahvinkeräyksen tyhjennys
Edellinen kirjoitus