KiinteistöVELI BLOG

Saunavuorolista

Viikko alkaa olla lopuillaan ja sehän merkitsee montaa asiaa niin huolto- kuin taloyhtiössäkin, mutta yksi asia on varmaa. Viikonloppuisin lukuisat ihmiset saunovat. Kun taloyhtiön saunavuorolista on ajan tasalla, sujuu saunominen mukavasti ja jouhevasti. Saunavuorolistan tarkoitus on myös välittää saunojien tiedot isännöitsijälle mahdollista saunamaksua varten.

Joskus yksinkertaiseltakin kuulostava saunavuorolista ei aina ole helposti ylläpidettävä. Kun saunavuorolista on vain saunan oveen asetettu paperi, voivat tiedot pian vanhentua ja aiheuttaa närää asukkaiden, huoltoyhtiön ja isännöitsöijän välille. Saunavuorolistan ylläpidosta vastaa yleensä huoltoyhtiö, mutta laskuttamisesta isännöitsijä. Kun huoltoyhtiö muuttaa listaa, pitää isännöitsijälle saada päivitetty tieto välittömästi. Tai jo ei välittömästi, niin vaikka nyt edes kuukauden sisällä.

Eräässä taloyhtiössä vaihtui isännöitsijä, joka ensitöikseen alkoi käymään läpi taloyhtiön yleisiä asioita, kuten saunavuorolistoja ja niistä muodostettavia laskuja. Kävi ilmi, että taloyhtiössä ollut saunavuorolista erosi täysin isännöitsijän laskutustiedoista ja viimeisen parin vuoden aikana listalle ilmestyneet uudet saunojat saunoivat töppäyksen vuoksi ilmaiseksi. Taloyhtiön saunavuorolistan tiedot eivät yksinkertaisesti kulkeutuneet saunan ovea komistaneesta A4:sesta huoltoyhtiön kautta isännöitsijälle.

Mikäs siinä? Kaikille kuulakärkikynän, tussin tai muun pitävän jäljen jättävän kynän omistaville saunojille tämähän on ihannetaloyhtiö, kun saunavuoron varaus tapahtuu yhdellä nimen rustauksella eikä siitä seuraa edes mitään kustannuksia!

Ongelma kuulostaa pieneltä, mutta todellisuudessa se ei sitä ole – tässäkin tilanteessa taloyhtiöltä jäi saamatta saataviaan oman varovaisen arviomme mukaan vähintään 900 € vuosittain. Mitä muuta jää laskuttamatta?

KiinteistöVELI-käynneistä opittua arrow-right
Seuraava kirjoitus

arrow-left Oven avaus
Edellinen kirjoitus