KiinteistöVELI BLOG

Pihatie

Lisenssi: CC BY-SA 2.0
Lisenssi: CC BY-SA 2.0

Monissa taloyhtiöissä etenkin ihan keskustojen ulkopuolella on oma parkkialue sisäpihalla, tai eristettynä muusta maailmasta esimerkiksi pensasaidalla villillä pusikolla. Ja useimmat parkkialueet ovat kytköksissä muuhun maailmaan pihatiellä, mutta usein tämä niin sanottu Pyhän Pietarin portti paratiisiin on yhden auton ajettava. Näinpä parkkipaikalta ei niin helposti paetakkaan takaisin sivistyksen pariin silloin, kun toinen hurskas on pyrkimässä taivaalliselle parkkipaikalleen.

Mutta mitä tehdä kun tämä yhteys katkeaa lopullisesti jonkin ylitsepääsemättömän esteen vuoksi? Esimerkiksi jos se jo vuoden siinä tien varressa seissyt laho honka ottaa ja kaatuu juuri siihen tien päälle. Runkokin on sen verran paksu ettei siinä autosta nouseminen ja esteen sivuun potkiminenkaan onnistu tämän koon takia. Silloin pihatieltä ei liikuta suuntaan tai toiseen, ainakaan millään moottoriajoneuvolla ääripäät pois lukien (yli kannettavissa olevat mopot ja yliajavat monsteriautot). Siinä tilanteessa voidaan vain odottaa huoltoyhtiötä siirtämään puuta syrjään.

Mutta mitä tehdä kun ongelmana onkin naapurin terassiremonttia tekevä rakennusyritys, joka on kuorma-autollaan tukkinut kyseisen valtaväylän lastaamisen tai lastin purkamisen ajaksi. Pitäisikö soittaa huoltoyhtiöön ja pyytää heitä hinaamaan iso auto pois tieltä? Tuskinpa sekään onnistuu, ellei satu olemaan järeämpää kalustoa, että kuormurikin nöyrtyisi sen voimien edessä.

Eihän tässä liene enää muuta vaihtoehtoa, kuin ajaa mahdollisimman suurella vauhdilla pöpelikön läpi pihalta tielle, ellei halua mennä apostolin kyydillä. Tai vaan odottaa rauhassa – maltti on valttia!

Yleinen · Ei kommentteja

· · · ·

Lumen auraus arrow-right
Seuraava kirjoitus

arrow-left Parkkipaikan puut
Edellinen kirjoitus