KiinteistöVELI BLOG

Lumen auraus

Vaikka tämän talven lumi vielä odotuttaa itseään, niin kyllä sieltä vielä tulee ne lasten (miksei myös aikuistenkin) rakastamat keltaiset valkeat lumikinokset. Tämähän tarkoittaa myös, että se samainen pihakatu ja parkkipaikka eivät välttämättä ole käyttökunnossa, varsinkin jos lunta sattuu olemaan reiteen asti. Silloin saattaapi matkanteko päättyä auton jumittuessa oman parkkiruudun ympärillä oleviin nietoksiin (pois lukien maasturit ja pickupit), ellei joku arjen sankari kurvaisi pienkaivinkoneellaan pelastamaan parkkipaikan vangiksi jääneitä autoja auraamalla pahat lumet nättiin kasaan. Ja kyllähän se autolle menokin varmasti helpottuu kun lumessa tarpomisen sijaan voi kävellä aurattua pihatietä pitkin joka aurauksen jälkeen on saanut ripauksen hiekkaa muuten sileälle peilipinnalleen.

Moni pahaa aavistamaton asukas ei lumenaurausta osaaUntitled arvostaa ennen kuin se on jäänyt omalta pihalta tekemättä, ja töihin lähtö viivästyy ylitsepääsemättömän hangen myötä, ja vain silloinkin keksitään valitettavasti vain negatiivista sanottavaa. Sama juttu jos vaikka pihan hiekoitus on jäänyt puolitiehen tai jopa kokonaan unohtunut. Onhan se ymmärrettävää että palautetta annetaan, mutta sitä annettaessa tulisi myös ottaa tietyt seikat huomioon. Jos lunta sataa mielettömiä määriä lyhyessä ajassa, ei siihen välttämättä olla varauduttu, vaikka kaikki lapion varteen kykenevät onkin jo työn touhussa. Palautetta saa ja pitää antaa, kunhan muistaa että sen ei aina tarvitse olla negatiivista, positiivinen palaute saattaa olla hyvin tervetullut ja antaa arvostusta tehdylle työlle.

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta arrow-right
Seuraava kirjoitus

arrow-left Pihatie
Edellinen kirjoitus

Kommentit

  • Sukupuolineutraali lumenluonti ‹ KiinteistöVELI BLOG

    20.1.2015 klo 20:52 | Vastaa

    […] Meillä Suomessa vastuu jalkakäytävien kunnossapidosta kuuluu kiinteistölle, joka on usein ulkoistanut tehtävän huoltoyhtiölle. Oman arviomme mukaan huoltomiehet ja -naiset ovat varsin tehokkaasti ja toimivasti hoitaneet jalkakäytävien kunnossapidon ja hiekoitukset, vaikkei se aina helppoa olekaan (kts. aiempi kirjoitus). […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *